Zpět na: Home / ČLÁNKY a DOTAZY

Jak vznikalo PAPENDO

Napsali o nás : Michaela Švorcová - PAPENDO  (1. AHK)


.......  Potíže s vnitřními parazity mají i drobní ptáci. Díky tomuto problému začala spolupráce s Ing. Janou Kamberskou. A je to tady, přichází novinka PAPENDO , směs olejů. Její použití je vhodné u opeřenců i u ostatních zvířat nižší váhové kategorie. Jak olej aplikovat? Postačí nakapat na potravu, kousek suchého chleba, piškot. Doporučené dávkování je 1–3 kapky na 400 g váhy. Jak jsem již nastínila, tento doplněk bude vhodný pro stejné účely jako ENDOPARAZIN. Základ tvoří rýžový olej, který je vhodným dietetikem.


Rýžový olej má značný hypocholesterolický účinek. V porovnání s ostatními potravinovými oleji pomáhá výrazně snižovat hladinu cholesterolu v krvi. Tento účinek je přisuzován složkám tokotrienoly a tokoferoly (vitamin E) a oryzanoly. Tyto složky se získávají z rýžových otrub. Potravinové oleje bohaté na polynenasycené mastné kyseliny jsou známé pro svoji schopnost snižovat celkový krevní cholesterol a zároveň snižují výhodný cholesterol HDL, zatímco rýžový olej, jak bylo zjištěno, zvyšuje HDL (výhodný) cholesterol a zároveň snižuje LDL (špatný) cholesterol v lidském těle. Neem, Nimba, Zederach indický či Azadirachta indica. Všemi těmito termíny je nazýván jeden stejný zelený tropický strom, který je v ajurvédské medicíně považován téměř za všelék. Donedávna rostl také ve střední Evropě. Odolnost tohoto stromu vůči hmyzu a nakažlivým nemocem je dokladem jeho léčivých vlastností. Je známý pro své antibakteriální a antivirové účinky, působí protizánětlivě a podporuje imunitu. Všechny části rostlin se používají pro širokou škálu neduhů zejména na horečky, bolení v krku, nachlazení, chřipky, plísňové infekce, únavu, kožní nemoci, cukrovku. Neemový olej se v ayurvédské medicíně používá jako antibiotikum, antimykotikum, protivirový a protiparazitální prostředek. Ayurvéda jej využívá také pro silný hojivý efekt při kožních potížích jako je akné, ekzémy, rány, popáleniny, restartuje kůži a podkoží, zabraňuje tvorbě jizev. Mezi další použité oleje patří česnekový, tymiánový, šalvějový, hřebíčkový, jalovcový a tújový.


Michaela Švorcová - http://www.karelhadek.eu/upload/journal/files/4-14_aromka%20web.pdf