13. KLÍČENÍ/NAMÁČENÍ - MIX pestrá směs semen vhodná k namáčení či klíčení ( max. 1 x týdně) vyšší podíl bílkovin !! (max 3-4 měsíčně)

pestrá směs semen vhodná k namáčení  

 (úplné nakličovaní -klíčivost semen je odlišná)

Proč papouškům nakličovat či namáčet semena a ořechy do vody? Namáčení ve vodě znásobuje a stabilizuje živiny, transformuje Esenciální Mastné Kyseliny a bílkoviny v tuky rozpustné ve vodě a volné aminokyseliny - a tím zvyšuje jejich buněčnou asimilaci. Tak zvýšíme jejich výživnou hodnotu - probudíme v nich dřímající enzymy, které jsou uspané díky inhibitorům. Pro aktivaci enzymů v ořechových plodech a semenech existuje jednoduchý postup: Ořechy a semena očistíme a propereme ve vodě (bez chloru). Jakákoliv nečistota by mohla začít fermentovat a tak by nepříjemně změnila chuť.

 

Varianta:
Kód: 123/1KG 123/500 Zvolte variantu
110 Kč 75 Kč od 75 Kč
13. KLÍČENÍ/NAMÁČENÍ - MIX pestrá směs semen vhodná k namáčení či klíčení ( max. 1 x týdně) vyšší podíl bílkovin !! (max 3-4 měsíčně)

 

Extra Plata Mais 12 % Kardisaat 9 % Extra kleiner Franz. Cribsmais 8 % Gelbe Erbsen 8 % Wicken 7 % Paddy Reis 7 % Extra französischer Cribsmais 5 % Dari, weiss 5 % Maple Peas 5 % Milo 4 % Getoastete Sojabohnen 3 % Grüne Erbsen 3 % Taubenweizen 2 % Haferkerne 2 % Kleine grüne Erbsen 2 % Katjang Idjoe 2 % Linsen 2 % Sonnenblumenkerne, geschält 2 % Schwarzer Kümmel 1 % Gestreifte Sonnenblumenkerne 1 % Plata Hirse 1 % Mariendistelsamen 1 % Kanariensaat 1 % Leinsamen weiss 1 % Buchweizen 1 % Dun Peas 1 % Taubenbohnen 1 % Cinquantino Mais 1 % Reis, enthülst 0,5 % Leinsamen 0,5 % Hanfsaat 0,5 % Raps 0,5 %